Preventivna vadba

V Blackbox centru smo specializirani za preventivno vadbo v postakutni kineziološki fazi in pri kroničnih poškodbah mišično-skeletnega izvora, kjer našim strankam želim ponuditi vrhunsko izkušnjo in strokovno pomoč na področju preventivne vadbe.

KAJ JE PREVENTIVNA VADBA?

Preventivna vadba je skrbno načrtovan in prilagojen program vadbe, ki je namenjen kineziološki vadbi po poškodbi. Glavni cilj preventivne vadbe je obnoviti funkcijo prizadetega dela telesa. Po poškodbi želimo izboljšati gibljivost in mišično moč okoli poškodovanega območja, vplivati na pojavnost bolečine ter zmanjšati možnost za ponovno poškodbo.

Izrednega pomena je, da se preventivna vadba izvaja pod strokovnim nadzorom kineziologa, ki na podlagi testiranj pripravi individualiziran program vadbe glede na vrsto in resnost poškodbe ter sposobnosti posameznika.

V BlackBox centru so naši kineziologi specializirani v postakutno fazo in obravnavo poškodb mišično-skeletnega izvora in pri kroničnih poškodbah mišično-skeletnega izvora. V praski se srečujemo s preobremenitvenimi poškodbami, kot so bolečine v hrbtu, tendinopatije, artroze sklepov ter rehabilitacija po zlomih ali poškodbah sprednje križne vezi.

Usmerjeni smo v srednjo in pozno fazo preventivne kineziološke vadbe, kjer našim strankam želimo ponuditi vrhunsko izkušnjo in strokovno pomoč na področju preventivne vadbe. Naš cilj je omogočiti vaše celostno okrevanje ter vrnitev k optimalnemu delovanju telesa, ki vam bo omogočilo življenje brez omejitev in doseganje najvišjih telesnih sposobnosti.

cilji vadbe po poškodbah blackbox center

Cilj preventivne vadbe

ZAKAJ IZBRATI preventivno vadbo?

Preventivna vadba pomaga telesu hitreje okrevati. Pravilno načrtovana in izvedena vadba lahko pomaga pri obnovi moči, gibljivosti in vzdržljivosti, kar pospešuje celoten proces okrevanja.

Vsaka poškodba je unikatna, zato je pomembno, da je preventivni program vadbe prilagojen posameznikovim potrebam. Preventivna vadba zagotavlja individualen pristop, ki je zasnovan posebno za vaše cilje in stanje.

Preventivna vadba je pogosto osredotočena na izboljšanje gibalnih vzorcev in tehnik, kar lahko zmanjša ponovitev poškodb. Poleg tega temelji tudi na razumevanju vzrokov vaše prejšnje poškodbe, kar nam omogoča ponuditi preventivne strategije, ki vam bodo pomagale zmanjšati možnost ponovitve poškodbe.

Naš cilj je zagotoviti, da boste pridobili potrebno znanje in veščine, ki vam bodo pomagale zmanjšati možnost ponovitve poškodbe ter ohranjati dolgoročno zdravje in dobro počutje.

Preventivna vadba ni samo namenjena okrevanju od poškodbe, ampak je tudi odlična priložnost za izboljšanje splošne telesne kondicije ter ponovno osredotočanje na vaše zdravje in dobro počutje.

Poškodba lahko povzroči negotovost in strah pred ponovno poškodbo. S pomočjo vadbe lahko obnovite samozavest in se počutite bolj udobno med gibanjem telesa.

Med preventivno vadbo je izjemno pomembno strokovno vodstvo in nadzor, ki ju zagotavljajo naši izkušeni kineziologi. Njihova vloga je ključna, saj poskrbijo, da so vaje pravilno izvedene in prilagojene vašemu napredku.

Naš pristop

V Blackbox centru ponujamo celosten pristop k preventivni kineziološki vadbi, ki vključuje analizo gibanja, testiranje mišične moči in gibljivosti ter specialne teste. Pred začetkom sodelovanja z vami opravimo temeljit razgovor, kjer pregledamo vaše trenutno zdravstveno stanje in pridobimo pomembne informacije o vaših ciljih in potrebah. Na podlagi teh informacij pripravimo individualno prilagojen program, ki bo prispeval k vašemu celostnemu okrevanju in omogočil življenje brez bolečin.

Med treningi vas nato strokovno vodimo in podpiramo. Naši izkušeni in usposobljeni strokovnjaki vam bodo pomagali pri pravilni izvedbi vaj ter vam nudili progresijo programa glede na vaš napredek.

Poleg tega izvedemo analizo gibanja, testiranje mišične moči in gibljivosti ter specialne teste, ki nam pomagajo pridobiti podrobnejše informacije o vašem telesnem stanju. To nam omogoča bolj natančno oblikovanje rehabilitacijskega protokola, ki bo ciljal na izboljšanje telesne priprave in odpravljanje vaših deficitov.

Naš cilj je zagotoviti varno, učinkovito in prilagojeno vadbo, ki vam bo pomagala pri okrevanju, krepitvi telesa in povrnitvi funkcionalnosti na nivo pred poškodbo. Z našim celostnim pristopom boste pridobili potrebno strokovno vodstvo, znanje in podporo za dosego vaših ciljev v procesu preventivne vadbe.

Vadbe po poškodbah pristop blackbox center
Naročite se na uvodni posvet
Kontaktne informacije
Delovni čas
Scroll to Top