Novoletne zaobljube

Ste pripravljeni, da letos prevzamete nadzor nad svojim zdravjem in telesno pripravljenostjo? 
Če ste v preteklosti že imeli novoletne fitnes zaobljube, ki se niso obnesle, in jih želite letos spremeniti, je prvi korak, da prepoznate, kje so vaše dobre namere spodletele in niso privedle do dejanj. Ne gre za to, da niste imeli vsega potrebnega za uspeh, ampak je bolj verjetno, da niste jasno opredelili svojih ciljev in razvili zanesljivega načrta. S spodnjimi nasveti se pripravite na uspeh in poskrbite, da bo vaša letošnja odločitev o fitnesu zaživela, namesto da bi se razblinila.

Blackbox center - posvet z stranko

Osredotočite se na dnevne navade in ne na končne rezultate

Velike in ambiciozne cilje dosežemo z majhnimi vsakodnevnimi navadami. Namesto da si postavljate novoletne zaobljube, ki so osredotočene na oddaljen končni cilj, na primer “preteči maraton” ali “izgubiti trideset kilogramov”, se osredotočite na dosledne korake, potrebne za dosego tega cilja.

Ko veste, kje želite biti čez tri, šest ali dvanajst mesecev, se vrnite nazaj in podrobneje opredelite, kaj morate storiti vsak dan, da dosežete svoj cilj. Dosledno izvajanje majhnih korakov vam bo pomagalo premostiti vrzel od točke, kjer ste, do točke, kjer želite biti.

Če je na primer vaš cilj izgubiti 10 kilogramov, se odločite, koliko časa boste namenili vsakodnevni vadbi in načrtovanju zdravih obrokov. Načrtujte, katere dni med tednom boste telovadili in kako dolgo. Pripravite ali prenesite načrt obrokov in napišite seznam živil. Odločite se, kateri dan v tednu boste pripravljali obroke, in si v urniku rezervirajte določen čas.

Če boste spremenili svojo miselnost in se osredotočili na izvedljive korake, ki bodo spremenili vaš vsakodnevni življenjski slog, namesto da bi pustili, da dnevi minevajo brez ukrepanja, boste dosegli resničen napredek in ohranili visoko raven motivacije. Če imate tukaj težave, se obrnite na naše strokovnjake v Blackbox fitnes centru. 

Fitnes Ljubljana - pojdi v akcijo

Napišite svoj cilj in ga postavite na mesto, ki ga boste videli vsak dan

Vzemite si trenutek časa in napišite svojo odločitev ter jo postavite nekam, kjer jo boste zjutraj najprej videli. To je učinkovit način, da boste imeli svoj cilj ob začetku vsakega dneva pred očmi in da boste znova potrdili, zakaj se vsak dan odločate za pozitivne spremembe življenjskega sloga. 

 

Ne glede na to, ali boste nalepko nalepili na ogledalo v kopalnici ali jo z magnetom pritrdili na hladilnik, lahko ta majhen vizualni opomnik naredi veliko razliko. To je lahko tudi vsakodnevni opomnik na telefonu, lahko rečete prijatelju, da naj vas vsak dan spomni za vaš cilj. Najdite si svoj način, ki vas bo opominjal in spodbujal. 

 

Profesionalni nasvet: Če želite spremljati svoj dnevni napredek in mejnike, poskusite uporabljati planer ali koledar. S tem orodjem lahko načrtujete tedensko vadbo in obroke, beležite, kaj ste naredili vsak dan, da bi se približali svojemu cilju, in pišete zapiske o tem, kaj ste se do zdaj naučili. To vam bo pomagalo tudi pri načrtovanju, kako najbolje umestiti nove prakse v svojo redno rutino. 

Bodite realni in začnite z majhnimi sredstvi

Če nikoli ne trenirate, ne začnite s ciljem, ki vključuje vadbo 6 dni na teden. Pregoreli boste še pred iztekom prvega tedna. Namesto tega si zastavite manjši, lažje dosegljiv cilj, ki vas ne bo preobremenil. Začnite s 30 minutami tri dni na teden, medtem ko boste krepili svojo moč in vzdržljivost. Ko to postane navada, dodajte še en dan ali dodatnih 15 minut k trem dnem. Pomembno je, da najprej zgradite trdne temelje.

Študije kažejo, da za oblikovanje navade v povprečju potrebujemo 66 dni. Če se boste torej 2-3 mesece držali manjših ciljev, boste veliko lažje vztrajali in dosegli večje cilje.

To je izredno pomemben korak. Telo ni vajeno na večje spremembe in to zanj pomeni stres. Začnite počasi in potem sčasoma dodajajte intenzivnost in količino.

Lahko pa se pridružite naši ekipi strokovnjakov v Blackbox Fitnes centru, ki vam bodo pripravili plan in vas uspešno vodili skozi celoten sklop treningov.

Vaja z vadečim v Blackbox centru

Poiščite prijatelja in skupaj začnite z novoletnimi zaobljubami

V številu je moč. Če se obkrožite z ljudmi, ki si prizadevajo za podobne cilje, vam bo to pomagalo ohraniti motivacijo in disciplino. Če pa nimate nikogar z enakimi cilji pa obiščite naš fitnes studio Blackbox v Ljubljani, kjer več kot 200 posameznikov dela za isti cilj. Dobili boste odlične treninge, ogromno smeha in zdravo telo. 

 

Nagradite svoje majhne dosežke

Motivirajte se za uresničevanje novoletne resolucije o telesni pripravljenosti tako, da se odločite za nagrado za majhne dosežke na poti. Če se vrnemo k primeru na začetku, če je vaš cilj izgubiti 10 kilogramov, se za vsaka 2 kilograma, ki ju izgubite, nagradite z nečim zabavnim in vznemirljivim, kar pa vas ne bo vrnilo nazaj. Na primer nove hlače za jogo, večerni ples s prijatelji, vstopnice za naslednjo tekmo vaše najljubše športne ekipe, kuharski tečaj itd.

 

Naj ne bo vse samo trud, odrekanje hrane in ostalo. Morate se tudi sprostiti, uživati. To naj bo vaša nagrada za trud, ki ga boste vložili.

Naj bo to vaše leto!

Naj bo leto, ki prihaja, zaznamovano s cilji in dosežki v vaši telesni pripravljenosti! Novoletni sklepi v zvezi s fizično pripravljenostjo predstavljajo odličen začetek za postavitev jasnih namenov in ciljev za prihajajoče obdobje. Ta čas je kot nalašč za ponastavitev prioritet in usmeritev ter začetek poti k bolj zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu.

Pridružite se nam v Blackbox centru, ki je najnaprednejši kineziološki studio v Sloveniji. Pomagali vam bomo z strokovnim vodstvom in odličnimi treningi, da boste lažje začeli svojo pot in dobre navade. 

Poleg tega je ključnega pomena ohraniti pozitivno miselnost in se osredotočiti na majhne mejnike ter dosežke na vaši poti. Vsak napredek, ne glede na to, kako majhen se zdi, je korak bližje vašemu končnemu cilju. Bodite potrpežljivi s seboj in si dajte čas, da opazite in praznujete svoje uspehe, saj boste tako ohranjali motivacijo za nadaljnji napredek.

Ne pozabite, da je vsak dan priložnost za nov začetek. Če se kdaj znajdete na ovinku ali zdrsnete s svojega načrta, se ne obremenjujte. Pomembno je, da se znova dvignete, se osredotočite na svoje cilje in nadaljujete s trudom. Z vztrajnostjo in doslednostjo boste lahko dosegli želeno telesno pripravljenost ter ustvarili pozitivne spremembe v svojem življenju.

Torej, naj bo leto, ki prihaja, vaše leto za preseganje osebnih meja, doseganje ciljev in doseganje najboljše verzije sebe v telesnem in duševnem smislu! S pozitivnim pristopom in predanostjo svojim ciljem boste zagotovo ustvarili čudovito in uspešno leto.
Kazalo

NAROČITE SE NA brezplačni POSVET!
Kontaktne informacije
Delovni čas
Ostali Blackbox članki
Scroll to Top